به عنوان یکی از ابزارهای ضروری برای ایمنی خانهها در برابر خطرات حریق، کپسولهای آتشنشانی ارزشمندند. کپسول آتش نشانی در منزل که به طور معمول در جعبههای محافظتی نگهداری میشود، حاوی مواد خاموشکنندهای مانند پودر شیمیایی یا مواد خاص دیگر است که در صورت وقوع حریق، میتواند آتش را خاموش یا کنترل کند. این کپسولها عموما دارای نازل و پیچ مخصوصی هستند که به کپسول آتشنشانی متصل میشوند. همچنین، آسانی و سرعت استفاده از این کپسولها در شرایط اضطراری و زمانی که نیاز به عملکرد فوری داریم، از اهمیت بالایی برخوردار است.
از آنجایی که کپسول آتش نشانی برای منزل ضروری است تا از روند پیشروی آتش جلوگیری کند، بهتر است که به فکر خرید کپسول آتش نشانی باشید تا در زمان حریق بتوانید آتش را خاموش کنید و از جان و مال خود حفاظت کنید.
انواع کپسول آتشنشانی خانگی
کپسولهای آتشنشانی، اولین خط دفاعی خانه شما در برابر آتش هستند. اما جستجو در بازار برای خرید یکی از آنها، با این تنوعی که وجود دارد، میتواند طاقتفرسا باشد. خواندن دقیق این بخش، به شما در یافتن کپسول مناسب نیازهایتان کمک میکند.
کپسولهای پودری: مزایا و معایب
کپسولهای پودری به دلیل تطبیقپذیریشان، در مقابله با آتشهای معمولی (کلاس A)، سوختن مایعات سوختی (کلاس B) و تجهیزات الکتریکی (کلاس C) بسیار کارآمدند. توان آنها در مهار سریع زبانهها و خاموشکردن آتش است. نکته مهم این است که افراد مبتلا به مشکلات تنفسی، باید هنگام کاربست خاموش کنندههای پودری احتیاط کنند.
برتریها
- چند منظوره هستند و به طور موثر با چندین نوع آتش مقابله میکنند.
- زبانهها را بهسرعت، با ایجاد اختلال در واکنش شیمیایی خاموش میکنند؛ از این رو بسیار مناسب موقعیتهایی هستند که نیاز به واکنش سریع دارد.
کاستیها
- پس از مهار آتش، پودر ریز باقی میمانند که پاککردنشان میتواند دشوار و زمان بر باشد و باعث آسیب به لوازم الکترونیکی و سایر اشیاء قیمتی شود.
برای مشاهده قیمت و خرید کپسول آتش نشانی پودر و گاز از ناجی کلیک کنید.
کپسولهای فومی: کاربردها و نکات مهم
کپسولهای فومی، قهرمانان بلامنازع در نبرد با زبانههای حاصل از سوختن چربیها و روغنهای آشپزخانه هستند. عملکرد این خاموش کنندهها، تخلیه یک پوشش فومی مخصوص روی ریشه آتش است. با این حال، دانستن این نکته بسیار مهم است که خاموش کنندههای فومی، درمان تمام امراض نیستند. انتخاب نوع خاموش کننده مناسب، بستگی به آتشی دارد که با آن روبرو هستید. به عنوان مثال، خاموشکنندههای فومی روی آتشهای معمولی مانند سوختن چوب یا کاغذ اثری ندارند.
کاربردها
کپسولهای آتشنشانی فومی برای خاموشکردن آتشهای ناشی از مایعات قابل اشتعال مانند روغن پخت و پز، گریس و الکل، بهترین گزینه هستند و بهطور ویژه، در محیطهای آشپزخانه به کار میروند. پوششی از فوم که روی آتش خالی میکنند، زبانهها را خاموش میکند و جلوی سوختن دوباره را میگیرد.
نکتههای مهم
- کپسولهای فومی در مقایسه با برخی از انواع دیگر، برد خاموشکنندگی محدودی دارند.
- برای همه انواع آتش سوزی مناسب نیستند.
برای مشاهده قیمت و خرید کپسول آتش نشانی فوم و گاز از ناجی کلیک کنید.
کپسولهای CO2: موارد استفاده و محدودیتها
کپسولهای آتشنشانی CO2 به عملکرد تمیز مشهور هستند و پس از مهار، کمترین پسماند را از خود بهجای میگذارند. این باعث میشود که آنها برای آتش سوزیهای ظریف الکترونیکی و الکتریکی، نخستین گزینه باشند. اثربخشی آنها ناشی از تواناییشان در سد اکسیژن است؛ بهعبارتی، زبانهها را خفه میکنند.
با این حال با محدودیتهایی نیز همراه هستند که در موردشان بحث خواهیم کرد.
موارد استفاده
کپسولهای آتشنشانی CO2 بهدلیل خاصیت غیر رسانایی خود، بهطور ویژه برای مقابله با آتشسوزی الکتریکی مناسب هستند. گاز CO2 بهطوری موثر، شعلههای آتش را با سد اکسیژن خفه میکند.
این کپسولها همچنین گزینهای ارزشمند برای فضاهای محدودند؛ زیرا کمترین آلاینده را از خود به جای میگذارند و بنابراین، برای مکانهایی با تجهیزات حساس مانند سرورهای رایانهای یا ماشینآلات ظریف، گزینهای بسیار مناسب هستند.
محدودیتها
- ممکن است برای خاموشکردن آتشهای عمیق یا آتشسوزیهایی که حاصل از سوختن مواد جامد است، کافی نباشند.
- الگوی تخلیه آنها باعث میشود که در برابر آتش سوزیهای بزرگتر کارایی کمتری داشته باشند.
- مهمتر از همه، CO2 در صورت عدم کاربست درست، در فضاهای بسته خطر خفگی ایجاد میکند. از این رو، اطمینان از تهویه مناسب و پرهیز از حضور طولانیمدت در معرض آن ضروری است.
- تخلیه سریع CبO2 میتواند باعث کاهش دما شود و در صورت عدم استفاده درست از نازل خاموشکننده، منجر به سوختگی سرد خواهد شد.
برای مشاهده قیمت و خرید کپسول آتش نشانی co2 از ناجی کلیک کنید.
کپسولهای آب و گاز: بررسی مزایا و معایب
این نوع کپسولها، اثربخشی آب را با توان پیشران گاز فشرده ترکیب میکنند. آنها در خاموش کردن آتشهای کلاس A که شامل مادههای سوختنی معمولی مانند چوب و کاغذ است، برتری دارند. اما آب میتواند به دستگاههای برقی آسیب برساند.
در ضمن برای تضمین عملکرد بهینه نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر دارند.
برتریها
- در خاموش کردن آتشهای کلاس A که حاصل از سوختن مادههای سادهای همچون چوب و کاغذ است، برتری دارند.
- جریان آب تحت فشار، بهطوری شعلههای آتش را خنک و خاموش میکند.
کاستیها
- ممکن است به وسایل الکترونیکی و سایر موارد حساس به آب آسیب بزنند.
- نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر دارند.
توصیههای مهم قبل از خرید کپسول آتش نشانی برای منزل
قبل از خرید کپسول آتش نشانی برای منزل، مهم است که به توصیههای اساسی توجه کنیم تا از بهترین انتخاب برای ایمنی خود و خانواده اطمینان حاصل کنیم. این توصیه ها شامل 9مورد است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
1-نوع خاموشکننده
اولین قدم برای خرید کپسول آتش نشانی برای منزل نوع مواد، شناسایی محل و سازگاری نوع مواد خاموشکننده با آتشسوزی است. آتش به ۵ دسته تقسیم میشود که در واقع نمیتوان برای آتشسوزی از کپسولهای آتشنشانی قدیمی استفاده کرد. هر نوع خاموشکننده در یک کلاس آتش قرار گرفته و برای خاموشکردن انواع آتش به کپسول خاص خود نیازمند است. مثلا جهت آتشسوزیهای حاصل از حریق الکتریکی، که در طبقه E قرار دارند، از کپسول آتش نشانی CO2 استفاده میشود.
2-ظرفیت و تعداد خاموشکننده
اطلاع از ظرفیت و تعداد مورد نیاز، یکی از نکات مهم دیگر در خرید کپسول آتشنشانی محسوب میشود. به صورتی که ممکن است با خرید تعداد و ظرفیت کمتر از حد مورد نیاز، در زمان حریق به خوبی نتوان آتش را مهار نمود. با این حال خسارت جبرانناپذیری به سیستم وارد میشود. حال اگر کپسولی با ظرفیت و تعداد بیش از حد استاندارد خریداری شود، موجب پرداخت هزینه بیشتر در زمان خرید و شارژ سالیانه آن شده و فضای بیشتری را نیز اشغال میکند. میتوان در برخی از مکانها از چند کپسول خاموشکننده کوچک و سبکتر استفاده کرد.
3-زمان تخلیه و طول پرتاب مواد
موضوعی که در زمان خرید کپسول آتش نشانی برای منزل باید به آن توجه کنید، زمان تخلیه محتوای یک کپسول آتشنشانی میباشد. البته برای انواع مختلف متفاوت بوده و معمولا بین ۸ تا ۶۰ ثانیه برآورد میشود. طول پرتاب مواد داخل کپسول نیز حدوداً بین ۲ تا ۷ متر است، درواقع به صورتی است که فاصله ایمن بین نفر و آتش رعایت میشود.
4-شکل ظاهری و محل نصب
بیشتر کپسولهای حریق به شکل استوانه بوده و با توجه به محیط مورد نظر از ظرفیتها و اندازههای متفاوتی استفاده میشود. کپسولهای سبکتر را به دیوار نصب میکنند. کپسولهای سنگینتر نیز در دو مدل چرخدار و بدون چرخ هستند. از کپسول چرخدار در محیطهایی که نفرات حریق کم میباشد، استفاده میشود.
5-مکانیزم عملکرد
کپسول آتش نشانی برای منزل به ۲ دسته بالندار و تحت فشار تقسیم میشوند. کپسولهای بالندار، در کنار خود دارای یک محفظه هستند که وظیفه آن تامین فشار خروج مواد خاموشکننده است. افراد حرفهای و آتشنشانها از این کپسول استفاده میکنند، و برای افراد عادی استفاده از آن توصیه نمیشود. از دیگر توصیه های مهم هنگام خرید کپسول آتش نشانی باید بدانید این است که نوع معمولی این کپسولها، کپسولهای آتشنشانی تحت فشار هستند و کاربران عادی از این محصول میتوانند استفاده کنند. کپسولهای خاموشکننده بالندار نسبت به نوع تحت فشار دارای یک مزیت ویژه هستند، و آن این است که تنها با شارژ مخزن اصلی، میتوان مجدد از آن استفاده کرد.
6-دما و شرایط محیطی نگهدارنده
در صورتی که از تعداد مشخصی کپسول خاموشکننده برای مصارف صنعتی بزرگ و حساس استفاده میکنید، حتما باید به دمای محیط محل نگهداری آنها توجه داشته باشید. حدود دمای محیط باید بین 20- تا 60+ باشد.
7-جنس بدنه
نکات ریزی که بسیاری از افراد در زمان خرید کپسول آتش نشانی برای منزل به آن توجه نمیکنند، جنس و کیفیت بدنه میباشد. مخصوصا کپسولهای نوع Co2 که فشار داخل آنها بسیار بالاست، و باید توجه داشته باشید که بدنه آن خراش عمیق یا فرورفتگی نداشته باشد. اگر مدت زمان زیادی است که از کپسول خود استفاده نکردهاید، باید دقت کنید که دچار فرورفتگی و یا مشکلات دیگری نشده باشد.
8-فشارسنج
بر روی انواع کپسولهای آتشنشانی، فشارسنج نصب میشود، که محدوده فشار داخل کپسول را نمایش میدهد. هنگامی که عقربه فشارسنج بر روی سبز رنگ باشد یعنی فشار در محدوده مجاز میباشد. زمانی که عقربه در محدوده قرمز و پس از آن است یعنی؛ فشار داخل کپسول بیش از حد لازم بوده و یا بسیار کم است، بنابراین نمیتواند کارایی مناسبی داشته باشد.
9-رنگ بدنه
رنگ بدنه هر کپسول آتش نشانی برای منزل، جهت شناسایی نوع کپسولها با توجه به ماده خاموشکننده متفاوت است. این کپسولها معمولا در ایران به رنگ قرمز هستند. مثلا کپسول آتش نشانی پودر و گاز به رنگ قرمز، کپسولهای بیوورسال به رنگ سبز و… وجود دارند.
نکات مهم در نگهداری هر نوع کپسول
کپسولهای آتشنشانی، یک نجاتدهنده حیاتی در رویارویی با آتشسوزی هستند. اما درست مانند همه تجهیزات ایمنی، آنها هم نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند تا بهدرستی عمل کنند. چند نکته ضروری برای نگهداری از هر نوع کپسول آتشنشانی وجود دارد که آنها را در این بخش میخوانید.
بازرسی دیداری منظم (ماهانه)
- دسترسی: اطمینان حاصل کنید که خاموشکننده بهآسانی در دسترس است و چیزی مانع از دسترسی به آن نمیشود.
- وضعیت فیزیکی: هرگونه آسیب فیزیکی، خوردگی، نشتی یا دستکاری مهروموم و میخ را شناسایی کنید.
- گیج فشار: بررسی کنید که گیج فشار در ناحیه سبز باشد. این نشاندهنده پر بودن کپسول است.
تعمیر و نگهداری حرفهای (سالانه)
- بازرسی داخلی: یک کارشناس واجد شرایط، بازرسی داخلی کاملی انجام میدهد و در صورت لزوم، خاموشکننده را تعمیر میکند تا آسیبهای داخلی، خوردگی یا گرفتگی را برطرف کند.
- پر کردن مجدد: کپسول دوباره پر میشود تا اطمینان حاصل شود که ماده خاموشکننده بهمقدار کافی درون آن وجود دارد.
- مستندات: کارشناس تاریخچه بازرسی و پر کردن را مستند میکند و آن را به کپسول وصل میکند.
- آموزش: بسیاری از شرکتهای خدمات آتشنشانی، جلسات آموزشی ارائه میدهند.
نکته بسیار مهم: هرگز سعی نکنید خودتان یک کپسول آتشنشانی را تعمیر کنید؛ مگر اینکه شخصی حرفهای و آموزشدیده باشید. همچنین، هر خاموش کنندهای را که استفاده شده یا بیش از ۱۲ سال از عمر آن میگذرد (یا طبق توصیههای سازنده) جایگزین کنید.
با پیروی از این نکات ضروری تعمیر و نگهداری، میتوانید تضمین کنید کپسول آتشنشانی شما در بهترین حالت قرار دارد و آماده واکنش مؤثر در مواقع اضطراری است.
انتخاب مناسبترین کپسول برای منزل
تجهیز خانهتان با مناسبترین کپسول آتشنشانی، به شما توان میدهد که با پیشآمدهای ناگهانی رودررو شوید. در این بخش، یک راهنمای سریع برای انتخاب گزینه مناسبتان را خواهید خواند.
- خطرسنجی: محتملترین نوع آتشسوزی را در خانه خود شناسایی کنید.
- گزینش: کپسولی را برگزینید که برای آن دسته از آتش ساخته شدهاست.
- کپسولی حملپذیر انتخاب کنید.
- به یاد داشته باشید: کپسول برای آتشسوزیهای کوچک است. در صورت وقوع آتشسوزی بزرگتر، تخلیه را در اولویت قرار دهید و با آتشنشانی تماس بگیرید.
با درک طبقهبندی آتشها و قابلیتهای هر کپسول، میتوانید انتخابی آگاهانه داشته باشید و از خانه خود محافظت کنید.
کپسول آتش نشانی مناسب آشپزخانه
با توجه به اینکه در محیط آشپزخانه مواد غذایی و لوازم الکتریکی وجود دارد. بهترین انتخاب کپسول حاوی مواد شیمیایی است که این مواد حاوی بی کربنات می باشد. و در دمای بالا تبدیل به کربن دی اکسید می شود. همانطور که در بالا گفته شد کپسول های حاوی کربن دی اکسید مانع رسیدن اکسیژن به آتش می شود. بنابراین شعله های آتش به سرعت مهار خواهند شد.
کپسول آتش نشانی مناسب پارکینگ
کپسولهای آتشنشانی نقش حیاتی در ایمنی پارکینگها دارند، جایی که اغلب آتشسوزیها به دلیل نشتی مایعات قابل اشتعال یا خرابیهای الکتریکی رخ میدهند. برای مقابله با این نوع حریقها، استفاده از کپسولهای دیاکسید کربن (CO2) به شدت توصیه میشود، زیرا این نوع خاموشکنندهها به خوبی قادر به خفه کردن آتشهای الکتریکی و مایع هستند بدون آنکه خسارت زیادی به تجهیزات اطراف وارد کنند.
علاوه بر این، لازم است تا کپسولهای آتشنشانی پودری، آبی و کف هر پنج سال یک بار بررسی و در صورت لزوم تعویض شوند تا از کارآیی آنها اطمینان حاصل شود. کپسولهای حاوی گازهای خاموشکننده نیز باید هر ده سال یک بار تعویض گردند. همچنین، مهم است که این کپسولها در مکانهای قابل دسترس و مشخصی در پارکینگ نصب شوند تا در زمان بروز حادثه به راحتی قابل استفاده باشند. بهروزرسانی دورهای و آموزش کارکنان برای استفاده صحیح از این تجهیزات ایمنی میتواند تفاوت قابل توجهی در مدیریت بحرانهای احتمالی ایجاد کند.
قیمت کپسول آتشنشانی برای منازل
کپسول آتش نشانی برای منزل از تجهیزات گران قیمتی نیست. شما میتوانید با هزینهای مناسب از کپسولهای آتشنشانی خریداری کرده، و در مواقع بروز حوادث از آنها استفاده کنید. قیمت این کپسولها با توجه به نوع کاربری و فضای مورد نظر تعیین میشود. شما نیز با توجه به توصیههای مهم قبل از خرید کپسول آتشنشانی و با قیمتی مناسب میتوانید از این کپسولها خریداری کنید.
فروشگاه معتبر جهت خرید کپسول آتشنشانی
با گسترش زندگی شهری و راهیافتن لولههای برق و گاز به تمام نقاط کشور حتی در روستاها، احتمال نشت گاز و اتصال سیمکشیها و وقوع آتشسوزی نیز بیشتر شده است. موضوع مهم این است که چه نوع کپسول آتش نشانی برای منزل مناسب است؟ بهتر است بدانید که رعایت اصول استاندار و توصیههای مهم قبل از خرید کپسول آتشنشانی از مهمترین گزینهها در انتخاب و خرید کپسول است. میتوانید با خیال راحت و آسوده از شرکت ناجی خریدی مطمئن داشته باشید.
دارابودن گواهینامه استاندارد از آتشنشانی
جهت انتخاب نمایندگیهای مجاز فروش تجهیزات اعلام حریق، میتوان به سایت سازمان آتشنشانی مراجعه کرد. جهت اخذ تاییدیه از سازمان آتشنشانی، فرم تاییدیه آتشنشانی مورد نیاز است، که این فرم از طرف شرکتهای مشاور صادر و ارائه میگردد. برای انتخاب مشاور مورد تایید سازمان، میتوانید به سایت سازمان آتشنشانی مراجعه کنید.
جمعبندی
سدحریق ناجی
سوالات متداول
- بهترین کپسول آتشنشانی برای منزل کدام است؟
بهترین کپسول آتشنشانی برای منزل، کپسول آتش نشانی پودر و گاز است. - برای پارکینگ منزل از چه کپسول آتش نشانی استفاده کنیم؟
با توجه به اینکه اغلب آتش سوزی های که در پارکینگ رخ می دهد. مایعات و الکتریسته نقش مهمی در آن دارد. بهترین گزینه برای مهار کردن آتش، استفاده از کپسول آتش نشانی CO2 است. که جریان الکتریسیته را عبور نمی دهد. - بهترین کسپول آتش نشانی برای آسانسور کدام است؟
بهترین کپسول آتش نشانی برای آسانسور کپسول آتش نشانی co2 است.
مطلب جالبی بود
از کجا میتونم تهیه کنم؟
خوشحالیم که مفید بوده برای شما
برای تهیه کپسول آتش نشانی میتوانید به صفحه خرید کپسول آتش نشانی مراجعه کنید.