وبلاگ

کاربردهای کپسول آتش نشانی CO2 در اطفا حریق

کاربرد های کپسول آتش نشانی CO2 در اطفا حریق

به طور کلی کپسول آتش نشانی CO2 نوعی دستگاه فعال با قابلیت حمل، در برابر آتش بوده و به منظور اطفا حریق با استفاده از گاز دی اکسید کربن مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین کاربردهای کپسول آتش نشانی co2 به گونه ای است که در وهله اول به منظور خاموش کردن سوخت هایی مانند مایع یا گاز قابل اشتعال مورد استفاده قرار می گیرد.

  برای شارژ کپسول آتش نشانی کافیست روی لینک کلیک کنید.

کپسول دی اکسید کربن را در چه نوع آتش سوزی استفاده می کنند

  1.  خاموش کردن آتش سوزی هایی ناشی از منبع سوخت مایعات قابل اشتعال: آتش سوزی هایی که منبع سوخت آنها مایعات قابل اشتعال است، تنها با استفاده از کپسول های CO2 کنترل و خاموش می شوند. مخازن رنگ، کارخانجات اسپری، بویلرها، مخازن نفتی، ماشین لباسشویی، مخازن مایعات شیمیایی و… از مواردی هستند که منبع سوخت آنها مایع می باشد.
  2. آتش سوزی های ناشی از وسایل برقی: یکی دیگر از کاربردهای کپسول آتش نشانی co2، خاموش کردن آتش سوزی های ناشی از لوازم برقی است چرا که گاز دی اکسید کربن از مقاومت الکتریکی بسیار بالایی در برابر هوا برخوردار بوده و به منظور جلوگیری از بروز خطرات مختلف برقی مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل وسایل برقی عبارتند از ژنراتورها، فیوزها، تاسیسات حرارتی، تابلو برق ها، ترانسفورماتورها، لوکوموتیوها و… که یکی از بیشترین کاربردهای کپسول آتش نشانی co2 نیز در این زمینه می باشد.
  3. خاموش کننده برق: آتش سوزی های برق در حقیقت به دلیل سیم کشی نامناسب، سیم آسیب دیده و ورود بیش از حد مجاز برق یا بار الکتریکی به وجود می آید. در این موارد نباید از آب یا کپسول فوم به منظور کنترل آتش استفاده کنید چرا که موجب گسترش آتش در جریان برق می شود. بنابراین یکی دیگر از کاربردهای کپسول آتش CO2، خاموش کردن آتش نوع C در سیم کشی های برقی می باشد.
  4. خاموش کردن آتش نوع E: بیشترین استفاده از کپسول ها دی اکسید کربن در حقیقت برای آتش سوزی های نوع E است که شامل تجهیزات الکتریکی مانند پنکه، لوازم آزمایشگاهی، لوازم الکترونیکی و… است که بر اثر گرم شدن بیش از حد مواد اتفاق می افتد.

  برای خرید کپسول آتش نشانی کافیست روی لینک کلیک کنید.

مقابله با آتش سوزی

در چه مواقعی نباید از کپسول آتش نشانی CO2 استفاده کرد

– خاموش کردن آتش ناشی از مواد شیمیایی اکسیژن دار خطرناک همچون نیترات سلولز

– خاموش کردن آتش ناشی از فلزات راکتیو مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، آلومینیوم، تیتانیوم و…

– کنترل آتش تولید شده بر اثر واکنش هیدریدهای فلزی

– کنترل آتش سوزی ناشی از لاک پیروکسیلین چرا که پیروکسیلین مانند نوعی پوشش ضخیم و خطرناک از لاک خشک عمل می کند

انواع کپسول های آتش نشانی

در زمان استفاده از کپسول آتش نشانی CO2 باید به چه مواردی توجه کرد

– پیش از مقابله با آتش بهتر است کاربردهای کپسول آتش CO2 را برای موارد مختلف به خوبی بررسی کرده، سپس از میزان شارژ دستگاه و نحوه قرارگیری پیک ایمنی آن به خوبی مطمئن شوید.

– بهتر است که شیپور دستگاه را هنگام استفاده از کپسول دی اکسید کربن نگه ندارید چرا که در حین استفاده بسیار سرد شده و موجب بروز سوختگی های شدید نیز می شود. بنابراین پیش از استفاده باید شیپور را به خوبی چک کنید که دارای دو خط و فاقد یخ باشد.

– هدف اصلی را باید مشخص کنید چرا که کاربردهای کپسول آتش نشانی co2 برای آتش سوزی های گوناگون، متفاوت است. به عنوان مثال برای مایعات قابل اشتعال، باید شیپور را داخل پایه آتش قرار داده و اطراف مکان مورد نظر حرکت کنید؛ برای لوازم برقی بهتر است که برق را خاموش کرده و سپس شلنگ کپسول را به سمت آتش سوزی حرکت دهید.

– برای استفاده از کپسول باید اهرم اصلی را فشار داده، به آرامی به آتش نزدیک شوید تا مواد داخل کپسول دی اکسید کربن با دقت تخلیه شود.

– پس از تخلیه مواد داخل کپسول، از پایان یافتن آتش سوزی مطمئن شوید چرا که در برخی موارد ممکن است با خاموش کردن گاز CO2، مجددا آتش سوزی رخ دهد.

– هنگام استفاده از کپسول بهتر است که به قسمت فلزی بالای آن دست نزنید چرا که گاز درون کپسول دی اکسید کربن به صورت فشرده بوده، با خروج ناگهانی به سرعت سرد شده و در نهایت موجب ایجاد سوختگی شدید می شود. بنابراین با توجه به کاربردهای کپسول آتش CO2، بهتر است از شیپور پلاستیکی آن استفاده کنید.

مزایای کپسول آتش نشانی Co2

– گاز دی اکسید کربن نوعی ماده پایدار است که کیفیت خود را در واکنش های شیمیایی از دست نمی دهد.

– نوعی ماده غیر سمی، غیر خورنده و بدون خطر است که عایق الکتریکی نیز بوده و به راحتی در مجاورت برق مورد استفاده قرار می گیرد.

– یکی از ارزانترین خاموش کننده های گازی بوده و برای انواع آتش سوزی ها مورد استفاده قرار می گیرد.  

– به صورت خشک بوده، مانع از آسیب رسیدن به لوازم شده و هیچ کثیفی یا رسوبی از خود برجای نمی گذارد.

– کاربردهای کپسول آتش نشانی co2 به گونه ای است که اغلب برای آتش سوزی های نوع A، B و C مورد استفاده قرار گرفته و آتش را به صورت گسترده کنترل می کند. همچنین این گاز بر خلاف آب، از قابلیت نفوذ در ترک ها و شکاف ها نیز برخوردار می باشد.

  برای خرید کپسول آتش نشانی CO2 کافیست روی لینک کلیک کنید.

معایب کپسول آتش نشانی CO2

– با توجه به بالا بودن غلظت گاز دی اکسید کربن، بهتر است محیط پیش از تخلیه کاملا ایزوله شود.

– در برخی موارد داخل محیط های گوناگون، تخلیه گاز موجب خنک شدن هوا یا میعان می شود.

– در محیط های بسته موجب افزایش فشار می شود.

– تخلیه زیاد این گاز موجب محدود شدن فضای دید و کاهش اکسیژن هوا می شود.

کلام آخر؛ کاربردهای کپسول آتش نشانی co2 

بنابراین کاربردهای کپسول آتش CO2 بسیار متنوع بوده و این نوع کپسول یکی از پرکاربردترین کپسول های آتش نشانی جهت اطفا حریق می باشد. همچنین کپسول CO2 در وهله اول اکسیژن را از مثلث اصلی حریق حذف کرده و با تخلیه گاز دی اکسید کربن، موجب خفه کردن آتش با ایمنی بالا می شود. برای خرید آن کافیست با کارشناسان سد حریق ناجی از طریق راه های ارتباطی که در سایت گذاشته ایم تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.

مطالب مرتبط
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *