وبلاگ

لوازم داخل جعبه آتش نشانی

لوازم داخل جعبه آتش نشانی

قبل از این که بخواهیم وارد جزئیات ابزار و لوازم داخل جعبه آتش نشانی شویم، اجازه دهید یکی از قانون هایی که اعمال آن الزامیست را بگوییم. این جعبه به طور حتم و بر اساس قانون، باید در مکان هایی که احتمال بروز آتش است، نصب شود. از همین موضوع می توان به اهمیت این جعبه پی برد. پس با ما همراه باشید تا کارکرد هر کدام از وسایلی که در این باکس قرار دارد را بیاموزید و بدانید هر کدام برای چه کاری است تا در صورت نیاز، توانایی استفاده از آن را داشته باشید. با وارد شدن به صفحه خدمات آتش نشانی با این خدمات بیشتر آشنا شوید.

جعبه کپسول آتش نشانی به همراه لوازم داخل آن

جعبه کپسول آتش نشانی در پارکینگ با لوازم آتش نشانی قرار دارد

انواع جعبه آتش نشانی

عوامل متعددی در جهت دسته بندی برای لوازم داخل جعبه آتش نشانی یا فایر باکس وجود دارد. ما در این قسمت به معرفی انواع آن پرداخته ایم.

محل نصب

در این دسته، دو نوع جعبه قرار می گیرد: جعبه آتش نشانی دیواری که خود این مورد هم به دو دسته روکار و توکار طبقه بندی می شود. تفاوت این دو با یکدیگر در محل قرار گیری بر دیوار است. نوع توکار، درون دیوار تعبیه می شود و روکار، به صورت برجسته بر روی دیوار نصب می گردد.

دسته دوم هم جعبه آتش نشانی محوطه ای است که تنها دارای یک نوع ایستاده و پایه دار که لوازم داخل جعبه آتش نشانی  در آن قرار می گیرد.

نوع کاربرد

جعبه نگهدارنده کپسول آتش نشانی و جعبه نگهدارنده شیلنگ آتش نشانی، دو نوع از این دسته هستند که کاربرد باکس را مشخص می کنند.

شکل ظاهری

جعبه آتش نشانی تک درب، دو درب، دو قلو، نور تاب، دکوراتیو و کرکره ای از انواع فایرباکس با شکل ظاهری متفاوت اند، لوازم داخل جعبه آتش نشانی در این جعبه قرار می گیرد.

جنس بدنه

سه نوع جعبه آتش نشانی بر اساس جنس بدنه وجود دارد: فولادی، استیل نگیر، استیل بگیر و فایبر گلاس.

معرفی لوازم داخل جعبه آتش نشانی

حال که با بیرون این جعبه آشنا شدید و دریافتید که چه معیار هایی برای تفکیک هر کدام از این ها با یکدیگر وجود دارد، قصد داریم به داخل جعبه برویم و وسایل آن را مورد بررسی قرار دهیم تا در صورت نیاز، بتوانید با آگاهی کامل دست به عمل زنید.

کپسول آتش نشانی

 از لوازم داخل جعبه آتش نشانی کپسول آتش نشانی می باشد. نکته ای که برای استفاده از این مورد باید در نظر داشته باشید، این است که خاموش کردن آتش سوزی های بزرگ با کپسول اطفای حریق امکان پذیر نبوده و ممکن است جان شخصی که از آن استفاده می کند را در خطر بیندازد.

این محصول دارای ده قسمت مختلف، اعم از: لوله خروجی، اهرم، دستگیره، ضامن، مخزن هوای فشرده، سر لوله کف ساز و خروجی می شود. شاید برایتان سوال باشد، درون این کپسول ها چه چیزی قرار دارد و چه مواردی تفاوت بین آن ها را مشخص می کند؟ باید بدانید کپسول های اطفای حریق با چند روش قابلیت خاموش کردن آتش سوزی را دارند؛ چرا که ماهیت آتش ها نیز با یکدیگر متفاوت اند. در مطلب زیر به انواع آن پرداخته ایم:

کپسول آتش نشانی در داخل جعبه مخصوص خود قرار دارد

آب و گاز

آب، گاز و کربن دی اکسید، ماده های تشکیل دهنده این کپسول هستند که از کربن دی اکسید برای اعمال فشار و در یک کارتریج استفاده می کنند. البته خوب است این را بدانید که تنها یک دقیقه قابلیت استفاده دارد و نمی توان مجددا بهره ای از آن برد.

در بسیاری از خانه ها و اداره ها از این مورد که نوع A کپسول اطفای حریق است، استفاده می شود؛ چرا که قابلیت خاموش کردن فرش، مبلمان، چوب و وسایل این چنینی را دارد.

پودر CO2

از آن جایی که کپسول که یکی از لوازم داخل جعبه آتش نشانی می باشد، مقاومت بیشتری نسبت به هوا دارد، از آن برای مهار آتش سوزی هایی که نشئت گرفته از مایعات اند استفاده می شود؛ مانند نفت و بنزین، مواد شیمیایی و لوازم برقی.

پودر و گاز

گاز ازت و کربن دی اکسید، دو رکن مهم در این نوع هستند که به صورت پودری و با فشار زیاد از کپسول خارج می شوند. برای استعلام قیمت کپسول آتش نشانی پودر و گاز وارد صفحه مربوطه شوید.

بیوورسال

این مورد از پایه ای با مواد طبیعی تولید شده و آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.

شیلنگ آتش نشانی

یکی دیگر از لوازم داخل جعبه آتش نشانی می باشد. انواع مختلفی از شیلنگ آتش نشانی در بازار موجود است. به طور کلی، هفت دسته شیلنگ وجود دارد که شامل: برزنتی (که ضخامت بالایی دارد)، ضد اسید، کوتین دار، تهاجمی (که انتقال آب از تانکر را بر عهدـه دارد و ضخامت زیادی را به خود اختصاص داده)، جنگل بانی (که مخصوص خاموش کردن آتش سوزی در طبیعت است)، فشار قوی (که تنها نوعی از شیلنگ است که به صورت پهن در نمی آید و حالت خود را حفظ می کند) و آخرین نوع، پلاستیکی است (که پر مصرف ترین نوع شیلنگ است).

این که کدام یک از این شیلنگ ها در فایر باکس موجود است، به جایی که جعبه جهت استفاده نصب شدـه است، بستگی دارد، اما بودن آن در هر جعبه آتش نشانی الزامی است.

روکش شیلنگ های آتش نشانی، انواع مختلفی دارد که شامل: مونومر اتیلن پروپیلن دین، ترموپلاستیک و اکسترود شدـه است.

شایان ذکر است، پوشش خارجی این شیلنگ ها که از لوازم داخل جعبه آتش نشانی می باشد، دارای وظایفی هستند که به شرح زیر است: جلوگیری از پوسیدگی، مقاومت در برابر پارگی، مقاومت در برابر مایعات سمی و روغن ها، تحمل برای پاره نشدن در حرارت های بالا و عواملی از این دست. توجه داشتـه باشید، نحوه نصب این روکش ها بر شیلنگ متفاوت است و گاهی مجبور به پختن بعضی از قسمت های آن می شویم.

قطر این شیلنگ ها با یکدیگر متفاوت اند؛ حتی ممکن است قطر داخلی با قطری که در قسمت بیرونی و برای روکش استفاده شدـه است، هم خوانی نداشتـه باشد. امکان دارد در هنگام استفاده، مقداری انبساط در شعاع آن دیدـه شود و این منبسط شدن، قطر داخلی را تحت تاثیر قرار می دهد.

قرقره مخصوص جعبه آتش نشانی

وجود قرقره هم مانند شیلنگ یکی از لوازم داخل جعبه آتش نشانی است. قرقره روی شیلنگ نصب شدـه و امکان استفاده از آن را می دهد؛ پس این دو مکمل یکدیگرند و وجودشان به صورت هم زمان نیاز است.

شیر فلکه فایر باکس

استفاده از وسایل آتش نشانی، منوط به بودن شیر فلکه است. جنس آن ها از برنج بوده و قابلیت تحمل فشار حداقل 16 بار به بالا را در شرایط مختلف دارند.

کوپلینگ موجود در از لوازم داخل جعبه آتش نشانی

کوپلینگ و هیدرات از مهم ترین رکن های موجود در جعبه هستند. بسته به این که در مکان صنعتی یا مسکونی قصد استفادـه از این فایر باکس وجود دارد، نوع کوپلینـگ هم متفاوت خواهـد بود.

لوازم داخل جعبه آتش نشانی

جمع بندی

در دنیای آتش‌نشانی، داشتن لوازم داخل جعبه آتش نشانی مناسب می‌تواند تفاوت بین زندگی و مرگ را تعیین کند. هر قطعه تجهیزات نقش منحصر به فردی دارد که به ایمنی آتش‌نشانان و موفقیت ماموریت‌هایشان کمک می‌کند. از لباس محافظتی شخصی تا ابزارهای پیشرفته، این ملزومات به آتش‌نشانان اجازه می‌دهد تا با حتی چالش‌هایی که به آتش مرتبط هستند، روبرو شوند. با تجهیز خود با تجهیزات و آموزش مناسب، آتش‌نشانان به عنوان قهری هستند که جوامع ما را محافظت می‌کنند.

سوالات متداول
  • هدف استفاده از یک نوار هالیگان در آتش‌نشانی چیست؟

نوار هالیگان ابزاری چند منظوره است که برای ترک انواع موانع، باز کردن درها و ایجاد ورود هوا در شرایط آتش‌نشانی استفاده می‌شود.

  • چگونه ابزارهای نجات هیدرولیکی کار می‌کنند؟

 ابزارهای نجات هیدرولیکی، مانند اسپریدرها و برش‌کننده‌ها، از قدرت هیدرولیکی برای خارج کردن افراد از خودروهای درگیر در تصادفات استفاده می‌کنند.

منابع

homesteady, heatman

سد حریق ناجی

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *