معمولا در خانه برخی از افراد کپسولهایی به رنگ قرمز مشاهده میکنید. این کپسولها زمانی استفاده میشوند که بخشی از خانه یا وسایل آن دچار آتشسوزی شدهاند. معمولا این کپسولها را در مکانی قرار میدهند که قابل دسترسی باشد و در زمان آتشسوزی بتوان به راحتی از آن استفاده کرد. این کپسولها در اندازه بزرگتر آن در آتشنشانی استفاده میشوند. برای فهمیدن برخی از دانستنیهای کپسولهای CO2 لازم است ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید. .
کپسول آتشنشانی CO2
همانطور که گفته شد کپسولهای آتشنشانی CO2 در اندازههای مختلف موجود هستند. این نوع کپسولها بهصورت دستی قابل استفاده هستند که برای خاموشکردن آتش مورد استفاده قرار میگیرند. معمولا رنگ این کپسولها قرمز بوده و مواد داخل آن از آب و ماده دیگری به نام دی اکسید کربن پر شده که برای خاموشکردن آتش موثر هستند. شکل این کپسولها بهصورت استوانهای است و از جنسی فلزی ساخته شدهاند که دربرابر عوامل محیطی دوام بالایی داشته باشند.
برروی این کپسولها اهرمی قرار داده شده است که برای استفاده باید اهرم را کشیده و سر شلنگ را به ظرف آتش بگیرید. در این زمان مواد داخل کپسول، با شدت زیادی به بیرون و روی آتش خارج میشوند که سرعت خاموشکردن آتش را سریعتر میکند. پیش از آنکه در مواقع آتشسوزی از این کپسولها استفاده کنید، باید آنها را سروته قرار دارده تا مواد داخل آن با همدیگرمخلوط شوند. سپس باید ضامن آن را کشیده تا اهرم به درستی کار کند. یک نمونه از این کپسولهای آتشنشانی، پرشده با آب و دیاکسید کربن بود.
معمولا این کپسولها با مواد مختلفی پر میشوند. مواد تشکیلدهنده و دانستنیهای کپسولهای CO2 با کپسولهای دیگر مانند پودر و گاز و هالوژن متفاوت است و ساختار کلی آنها با یکدیگر همخوانی ندارد، اما کاربرد اصلی آنها برای خاموشکردن آتش است.
موارد استفاده کپسولهای CO2
اگر قصد دارید از تجهیزات آتشنشانی در خانه خود استفاده کنید، باید کاربرد هریک از آنها را بدانید و بیگدار به آب نزنید. اگر ندانسته، یکی از این وسایل را تهیه کردید و برایتان کاربردی نداشته باشد، هزینه زیادی را صرف آن کردهاید که برایتان سودی نداشته. اگر میخواهید کپسولهای آتشنشانی CO2 را تهیه کنید، باید انواع آن را شناخته و تشخیص دهید که ممکن است به کدام نوع از آن نیاز پیدا کنید.
مسلما از این کپسولها برای خاموشکردن آتش استفاده میشود، اما اینکه آتش برانگیخته از چه مادهای باشد، مهم است. در این بخش قصد داریم سه کاربرد موارد استفاده از کپسولهای CO2 را نام ببریم و به توضیح هریک بپردازیم
- خاموشکردن آتش مایعات قابل اشتعال
مایعاتی در مکانهایی مانند، مخازن رنگ، مخازن نفتی، کارخانهجات اسپریهای رنگ و خوشبوکننده، مخازن مایعات شیمیایی، بویلرها و اتاقپمپ آتشنشانی که قابل اشتعال هستند. در صورت آتشگرفتن این موارد، میتوان از کپسولهای CO2 استفاده کرد. ممکن است زمان خاموششدن آتش در این روش کمی طولانی باشد.
- خاموشکردن آتشسوزیهای محصولات برقی
درصورتی که میخواهید از کپسولهای CO2 استفاده کنید، باید دانستنیهای کپسولهای CO2 را بدانید. معمولا اگر داخل کپسول مورد استفاده شما آب وجود داشته باشد، نهتنها آتش برگرفته از برق خاموش نمیشود، بلکه ممکن است خطرات جبران ناپذیری را با خود به دنبال داشته باشد. آب مایعی است که به دلیل وجود اکسیژن درون آن، آتش را برانگیختهتر میکند.
باید از کپسولی استفاده کنید که مخصوص خاموشکردن جریانات برق است. زمانی که شما قصد دارید یک آتش برگرفته از الکتریسیته را خاموش کنید، ابتدا باید عوامل ایجاد و وجود آتش را حذف کنید. ماده سوختنی، حرارت و اکسیژن سه عامل اصلی پایداری آتش هستند. زمانی که شما از کپسول اکسیژن استفاده میکنید، درواقع با پاشیدن مواد سنگین داخل کپسول به آتش، از رسیدن اکسیژن به آتش جلوگیری میکنید.
از آنجایی که گاز دی اکسید کربن در زمان خروج سرد است، باعث میشود که حرارت آتش زودتر خنک شود و آتش سریعتر خاموش خواهد شد.
- خاموشکردن مواد کربندار
معمولا برای خاموشکردن آتش حاصل از مواد کربندار مانند انبار فیلم و اسناد و موزهها از کپسولهای CO2 استفاده میشود.
برای خرید کپسول آتش نشانی CO2 کافیست روی لینک کلیک کنید.
وزن کپسولهای CO2
معمولا در ایران از کپسولهای پودر و گاز استفاده بیشتری میشود. در اندازههای مختلف آن، به دلیل وجود پودر در کپسولها، وزن آنها بالاتر میرود. در دانستنیهای کپسولهای CO2 پودری این مورد تاثیر بسزایی در وزن آنها خواهد داشت. کپسولهای پودر و گاز در وزنهای 1، 2، 3، 4، 6، 12، 25 و 50 کیلوگرمی وجود دارند. اغلب کپسولهای بزرگ و با وزن بیشتر در مکانهای عمومی مانند مدرسهها، ادارهجاتها، بانکها و از این قبیل مکانها استفاده میشود.
برای اینکه پودر داخل این کپسولها کلوخه نشود حداقل ماهی یکبار باید کپسول را سروته کنید و دوباره آن را در جای خود قرار دهید. میزانی که این کپسولها توانایی پرتاب دارند تا 6 متر است. معمولا برروی کپسولها فشارسنج قرار دارد و زمانی که کپسولها شارژ زیادی داشتهباشند، در زمان استفاده تا 85 درصد مواد داخل آن خارج میشود
مواد تشکیلدهنده کپسول CO2
با مطالعه دانستنیهای کپسولهای CO2 خواهید فهمید که کدام نوع کپسول و با چه موادی برای خاموشکردن چه نوع آتشی مناسب است. کپسولهای CO2 در دستههای مختلفی قرار میگیرند. متداولترین نوع این کپسولها، کپسولهای پودر و گاز است. هیدروژن، آب و گاز دی اکسید کربن از دیگر موادی هستند که میتوانند ساختار کپسول را تشکیل دهند. برای مثال در خاموشکردن آتشهای ناشی از برق، نباید از کپسولهایی استفاده کنید که در ترکیبات آن آب وجود داشته باشد.
قیمت کپسول CO2
معمولا قیمت کپسولها بستگی به عواملی چون وزن، اندازه و نوع مواد بهکار رفته در کپسول دارد. کپسولهای با وزن بالاتر و مواد استفاده شده بهتر برای خاموشکردن آتش، تا قیمتهایی میلیونی هم دارند.
برای آگاهی از قیمت کپسول آتش نشانی کافیست روی لینک کلیک کنید.
نتیجهگیری
از موارد مهم پس از تهیه کپسولهای CO2، چگونگی نگهداری از آنها است. با توجه به فشارسنج روی آن، باید پس از گذشت چند وقت، مواد داخل ان را شارژ کنید تا در مواقع ضروری مورد استفادهتان قرارگیرد. برای تهیه این کپسولها باید اندازهای را انتخاب کنید که در زمان آتشسوزی بتوانید آن را به راحتی حرکت دهید.
برای شارژ کپسول آتش نشانی خود کافیست روی لینک کلیک کنید.
مؤسسه ایمنی و آتش نشانی ناجی ارائهدهنده خدمات فروش انواع کپسول آتش نشانی CO2
ارسال به تمام نقاط تهران و شهرستانها
جهت دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوره، سفارش و خرید:
تلفن دفتر: 02133868565
تلفن همراه: 09125501793